9.6.11

Verdens beste brød!

Jeg har funnet oppskriften på verdens beste brød! Tusen takk til min bakementor Tone ;)

Det er saftig, rustikt og nydelig og jeg anbefaler alle å prøve det. Jeg er iallefall superfornøyd! Oppskriften er opprinnelig fra boka "Mat og drikke" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen.

Nå skal jeg lage meg en god frokost med det deilig brødet mitt.God torsdag til dere (her pøser regnet ned)


Her er oppskriften:
RUSTIKT BRØD


1500 gram hvetemel
500 gram rugmel 

1,5 liter lunkent vann
2 ts salt
1 pose gjær
1 dl sirup- lys eller mørk 


Ha vannet i bakebolle med gjær salt og malt/sirup. Ha litt og litt av melblandingen oppi og la kjøkkenmaskinen gå 30 min tilsammen, den holder litt klissete konsistens. Heve 1- 1 1/2 time. Ha godt med mel på bakeplaten og bak ut 4 rundebrød (deigen er luftig og litt klissete). Snitt og dryss over mel. Heve igjen - ca 45 min - stek 250 grader - 30 min !

4 kommentarer:

Anonym sa...

aaaa jeg oensker meg hjemmelagd broed til frokost - men da hadde jeg vel spist meg ihjel tenker jeg. Det er svaert lite broed jeg spiser, naar jeg ikke er i Norge!!! Faar ikke til jerbaksten her, det er noe med melet - selv om jeg har kjoept inn nytt spesielt broed som jeg ikke har faat proevd ennaa - kanskje i denne langhelga preover jeg broedet!! Her skal jeg snurre meg rudnt og fortsette rydding/ vasking/ forberedelse til barnebursdag i morgen + overnatting. Vinduene lar jeg vaere - selv om det trengs for selv om sola skinner akkruat naa er det meldt fortsatt regnvaer her ogsaa!!!

Vibeke Sæther Svenningsen sa...

Har du sett !!Så flott det ser ut og tenker det smaker bare himmelsk:)Skal nok prøve meg på dette ja,tusen takk for at du deler.Håper det smakte:)Klem

moa sa...

mmmmm...!
det må prøves!
de koppene på det øverste bildet, de sorte/hvite, ser så nydelige ut..
fin ukestart til deg, lena!
moaklem

Milla sa...

Hei. Jeg kom over denna bloggen når jeg så etter en god oppskrift.. Istede for å finne en god brødoppskrift, fant jeg en HÆRLIG oppskrift! Brødet var supert godt, og helt perfekt. Akkurat slikt brød jeg drømte om å lage:P Heva masse, og ble skikkelig mørkt, luftig og fint!! Takk... :-)